top of page

Rețete fără lactate

Vinete umplute în stil turcesc

1. SpălaÈ›i vinetele, faceÈ›i o tăietură pe mijloc È™i scobiÈ›i miezul cu ajutorul unei linguri, faceÈ›i o gaură de circa 2 cm adâncime, astfel veÈ›i obÈ›ine niÈ™te bărcuÈ›e. PresăraÈ›i vinetele cu sare È™i lăsaÈ›i-le pentru 30 de minute.

​

2. Între timp pregătiÈ›i umplutura: TocaÈ›i ceapa mărunt, prăjiÈ›i-o în ulei, până capătă o culoare uÈ™or aurie. AdăugaÈ›i carnea tocată, amestecaÈ›i È™i înăbuÈ™iÈ›i 3-4 minute.

Ingrediente:

4,00 buc.

Vinete

500,00 g

2,00 buc.

Ceapă

30,00 g

5,00 căței

Usturoi

3,00 buc.

Roșii

2,00 buc.

1,00 linguriță

1,00 linguriță

3,00 linguri

Ardei iute

100,00 g

Cașcaval (opțional)

1,00 legătură

Pătrunjel

Sare

Piper negru măcinat

Ulei de măsline / palmier

3. DecojiÈ›i roÈ™iile È™i le daÈ›i prin blender (sau le daÈ›i prin răzătoare). AdăugaÈ›i piureul de roÈ™ii peste carnea tocată. PresaÈ›i usturoiul sau daÈ›i-l prin răzătoarea mică, tăiaÈ›i jumătate de ardei iute fâÈ™ii subÈ›iri. AdăugaÈ›i usturoiul È™i ardeiul în compoziÈ›ia de carne, amestecaÈ›i bine È™i înăbuÈ™iÈ›i timp de 10 minute. AsezonaÈ›i cu sare È™i piper, după gust. La sfârÈ™it, adăugaÈ›i pătrunjel tocat, amestecaÈ›i, luaÈ›i de pe foc È™i scurgeÈ›i de zeamă.

​

4. AÈ™ezaÈ›i vinetele pe tava de copt È™i le umpleÈ›i cu umplutura de carne. DecoraÈ›i cu jumătăți de ardei iute È™i opÈ›ional spre sfârÈ™itul coacerii presăraÈ›i caÈ™caval ras pe deasupra.  CoaceÈ›i în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C timp de 45 minute.

bottom of page