Tort de Tiramisu  by Andreea Jugănaru

Blatul:

 

1. Încingeți cuptorul la 170 de grade Celsius.

2. Pregătiți o formă de tort cu diametrul de 20 cm, tapetați-o (și fundul și pereții) cu hârtie de copt.

3. Într-un vas curat bateți spumă albușurile împreună cu sarea. Adaugați îndulcitorul și sucul de lămâie și bateți până obțineți o spumă lucioasă. La sfârșit adăugați cacaoa, alunele de pădure, făina de migdale și extractul de vanilie.

4. Amestecați ușor cu o spatulă doar până la încorporare. Turnați compoziția în forma de tort pregătită.

5. Dați la cuptorul încins pentru 40-50 minute.

 

   ***Veți obține un blat ușor elastic. Puteți face proba cu scobitoarea. După ce se răcește, se mai întărește. Îl puteți consuma ca atare, ca o prăjitură normală.

6. Pentru cremă, hidratați gelatina în espresso-ul răcit pentru 10 minute. Între timp, amestecați mascarpone, crema de brânză, cafeaua instant, vanilia și romul.

7. Încălziți câteva secunde gelatina hidratată până se topește (la microunde sau pe baie de aburi) apoi încorporați în compoziția de brânză.

8. Turnați peste blatul răcit. Pudrați cu cacao.

Ingrediente (pentru un tort cu diametrul de 20 cm):

Blat:

4,00 buc.

Albușuri

70,00 g

Indulcitor eritritol-stevie/xilitol

2,00 linguri

Cacao neagră

200,00 g

Alune de pădure

prăjite și măcinate

2,00 linguri

Făină de migdale

1,00 linguriță

Suc de lămâie

1,00 linguriță

Extract de vanilie

un praf

Sare

Crema:

50,00 g

Espresso tare răcit

5,00 g

Gelatină granule

2,00 linguri

Cafea instant

250,00 g

Mascarpone

200,00 g

Cremă de brânză

1,00 linguriță

Extract de vanilie

1,00 linguriță

Esență de rom

Crema: (varianta fără lapte)

*** Pentru varianta fără lapte:

 

6. Încălziți crema de lapte de cocos, adăugați ciocolata și restul ingredientelor.

7. Amestecați totul bine. Lăsați să se răcească până la temperatura camerei și puneți peste blat. Pe deasupra pudrați cacao sau fulgi de cocos.

250,00 g

Ciocolată neagră (low carb)

după gust

Îndulcitor eritritol-stevie/xilitol

200,00 g

Cremă lapte de cocos

1,00 linguriță

Extract de vanilie

1,00 linguriță

Esență de rom