Tort de Tiramisu by Andreea Jugănaru
Blatul:
1. ÎncingeÈ›i cuptorul la 170 de grade Celsius.
2. PregătiÈ›i o formă de tort cu diametrul de 20 cm, tapetaÈ›i-o (È™i fundul È™i pereÈ›ii) cu hârtie de copt.
3. Într-un vas curat bateÈ›i spumă albuÈ™urile împreună cu sarea. AdaugaÈ›i îndulcitorul È™i sucul de lămâie È™i bateÈ›i până obÈ›ineÈ›i o spumă lucioasă. La sfârÈ™it adăugaÈ›i cacaoa, alunele de pădure, făina de migdale È™i extractul de vanilie.
4. AmestecaÈ›i uÈ™or cu o spatulă doar până la încorporare. TurnaÈ›i compoziÈ›ia în forma de tort pregătită.
5. DaÈ›i la cuptorul încins pentru 40-50 minute.
***VeÈ›i obÈ›ine un blat uÈ™or elastic. PuteÈ›i face proba cu scobitoarea. După ce se răceÈ™te, se mai întăreÈ™te. Îl puteÈ›i consuma ca atare, ca o prăjitură normală.
6. Pentru cremă, hidrataÈ›i gelatina în espresso-ul răcit pentru 10 minute. Între timp, amestecaÈ›i mascarpone, crema de brânză, cafeaua instant, vanilia È™i romul.
7. ÎncălziÈ›i câteva secunde gelatina hidratată până se topeÈ™te (la microunde sau pe baie de aburi) apoi încorporaÈ›i în compoziÈ›ia de brânză.
8. Turnați peste blatul răcit. Pudrați cu cacao.
Ingrediente (pentru un tort cu diametrul de 20 cm):
Blat:
4,00 buc.
Albușuri
70,00 g
Indulcitor eritritol-stevie/xilitol
2,00 linguri
Cacao neagră
200,00 g
Alune de pădure
prăjite și măcinate
2,00 linguri
Făină de migdale
1,00 linguriță
Suc de lămâie
1,00 linguriță
Extract de vanilie
un praf
Sare
Crema:
50,00 g
Espresso tare răcit
5,00 g
Gelatină granule
2,00 linguri
Cafea instant
250,00 g
Mascarpone
200,00 g
Cremă de brânză
1,00 linguriță
Extract de vanilie
1,00 linguriță
Esență de rom
Crema: (varianta fără lapte)
*** Pentru varianta fără lapte:
6. ÎncălziÈ›i crema de lapte de cocos, adăugaÈ›i ciocolata È™i restul ingredientelor.
7. AmestecaÈ›i totul bine. LăsaÈ›i să se răcească până la temperatura camerei È™i puneÈ›i peste blat. Pe deasupra pudraÈ›i cacao sau fulgi de cocos.
250,00 g
Ciocolată neagră (low carb)
după gust
Îndulcitor eritritol-stevie/xilitol
200,00 g
Cremă lapte de cocos
1,00 linguriță
Extract de vanilie
1,00 linguriță
Esență de rom