Tort de brânză (pt. tava cu diametru de 28 cm)
Pentru blat:
Se bate untul la temperatura camerei împreună cu îndulcitorul, sarea È™i aromele, până iese o compoziÈ›ie pufoasă (1-2 minute). Se adaugă făina de cocos È™i se frământă un aluat compact È™i uÈ™or sfărâmicios.
Se ia aluatul, se aplatizează È™i se pune pe o tavă cu hârtie de copt.
Se coace 10-12 minute la circa 160-170 grade C. AtenÈ›ie mare să nu se ardă, mai bine verificaÈ›i la fiecare câteva minute. Când sunt gata, se lasă la răcit în tavă.
​
Crema:
Getatina se înmoaie în 3-4 linguri de apă rece, se topeÈ™te în puÈ›ină brânzică la foc mic È™i se adaugă în brânza batută la mixer.
Brânza se bate cu vanilia È™i xilitolul, apoi se adaugă friÈ™ca bătută. Brânza se va înmuia dar se va întări când se adaugă friÈ™ca bătută. Se lucrează cu mixerul.
Se toarnă peste blatul rece și se mai lasă 1/2 oră la rece.
​
Toppingul:
Sucul care rezultă din decongelarea fructelor se fierbe impreună cu xilitolul (îndulcitorul), se adaugă gelatina È™i apoi fructele. Se lasă la răcit până ajunge la temperatura camerei È™i se pune peste tort.
Ingrediente:
Blat:
100,00 g
Unt
30,00 g
Xilitol
75,00 g
Făină de cocos
un praf
Sare
după gust
Vanilie
Crema:
1,00 kg
2,00 pliculețe
2,00 pliculețe
Brânză de vaci (PILOS Lidl 1 găletușă)
150,00 g
Xilitol
Finesse Vanilie Bourbon
Gelatină (dr. Otker)
200,00 g
Frișcă bătută
Topping:
300,00 g
Fructe congelate / proaspete
1,00 pliculeÈ›
Gelatină (dr. Otker)