top of page

Tort de brânză (pt. tava cu diametru de 28 cm)

tort de branza_edited.jpg

Pentru blat:

Se bate untul la temperatura camerei împreună cu îndulcitorul, sarea È™i aromele, până iese o compoziÈ›ie pufoasă (1-2 minute). Se adaugă făina de cocos È™i se frământă un aluat compact È™i uÈ™or sfărâmicios.

Se ia aluatul, se aplatizează È™i se pune pe o tavă cu hârtie de copt.

Se coace 10-12 minute la circa 160-170 grade C. AtenÈ›ie mare să nu se ardă, mai bine verificaÈ›i la fiecare câteva minute. Când sunt gata, se lasă la răcit în tavă.

​

Crema:

Getatina se înmoaie în 3-4 linguri de apă rece, se topeÈ™te în puÈ›ină brânzică la foc mic È™i se adaugă în brânza batută la mixer.

Brânza se bate cu vanilia È™i xilitolul, apoi se adaugă friÈ™ca bătută. Brânza se va înmuia dar se va întări când se adaugă friÈ™ca bătută. Se lucrează cu mixerul. 

Se toarnă peste blatul rece și se mai lasă 1/2 oră la rece.

​

Toppingul:

Sucul care rezultă din decongelarea fructelor se fierbe impreună cu xilitolul (îndulcitorul), se adaugă gelatina È™i apoi fructele. Se lasă la răcit până ajunge la temperatura camerei È™i se pune peste tort.

Ingrediente:

Blat:

100,00 g

Unt

30,00 g

Xilitol

75,00 g

Făină de cocos

un praf

Sare

după gust

Vanilie

Crema:

1,00 kg

2,00  pliculeÈ›e

2,00 pliculețe

Brânză de vaci (PILOS Lidl 1 găletușă)

150,00 g

Xilitol

Finesse Vanilie Bourbon

Gelatină (dr. Otker)

200,00 g

Frișcă bătută

Topping:

300,00 g

Fructe congelate / proaspete

1,00 pliculeÈ›

Gelatină (dr. Otker)

bottom of page