top of page

Tort cu ciocolată È™i nucă de cocos (18cm diametru) by Andreea Jugănaru

Tort cu ciocolata nuca de cocos.jpg

Blatul:

 

1. PreîncălziÈ›i cuptorul la 180 de grade C.

2. Într-un castron amestecaÈ›i faina de migdale, faina de cocos, guma xantan, sarea, cacaua Și praful de copt È™i lăsaÈ›i deoparte.

3. În alt castron bateÈ›i ouale împreună cu îndulcitorul la viteza maximă până îÈ™i dublează volumul.

4. TurnaÈ›i untul topit, esenÈ›ele, după care adăugaÈ›i ingredientele uscate.

5. ÎmpărÈ›iÈ›i compoziÈ›ia în două tăvi acoperite cu hârtie de copt (cu diam. de 18 cm). 

6. CoaceÈ›i blaturile pentru 20-25 de minute până ce sunt coapte. FaceÈ›i testul cu scobitoarea. Apoi lăsaÈ›i blaturile să se răcească complet.

   *PuteÈ›i face un singur blat pe care să îl tăiaÈ›i în 2 părÈ›i egale, dar eu m-am temut că nu o să se taie bine È™i am preferat să îl pun în 2 tăvi.

​Crema:

​

1. HidrataÈ›i gelatina în 3 linguri de apă rece, lăsaÈ›i deoparte.

2. Într-un castron amestecaÈ›i mascarpone cu laptele de cocos, îndulcitorul È™i esenÈ›a de vanilie.

3. Topiti gelatina hidratată 10 secunde la microunde. ÎncorpotaÈ›i gelatina în compoziÈ›ia de mascarpone È™i lapte de cocos, amestecaÈ›i foarte bine. La sfârÈ™it adăugaÈ›i fulgii de cocos.

* La început crema va fi puÈ›in mai moale, dar apoi se va întări de la gelatină È™i cocos.

4. Puneți primul blat pe farfurie sau platoul de servit. Montați un inel de tort in jurul blatului. Adăugați jumătate din cantitatea de cremă.

5. Puneți cel de-al doilea blat. Turnați restul de cremă. Nivelați bine cu o spatulă.

6. DaÈ›i la frigider pentru 4-5 ore sau peste noapte. 

Blat:

150,00 g

Făină de migdale

40,00 g

Făină de cocos

30,00 g

Cacao neagră

1/3 linguriță

Gumă xantan (opțional)

4,00 buc

Ouă

50,00 g

Unt topit

50,00 g

Indulcitor eritritol-stevie/xilitol

10,00 g

Praf de copt

după preferințe

sare, esență ron, esență vanilie

Crema:

250,00 g

Mascarpone

500,00 ml

Lapte de cocos

50,00 g

Indulcitor eritritol-stevie/xilitol

70,00 g

Fulgi de cocos

după preferințe

Esență de vanilie

10,00 g

Gelatină pudră

bottom of page