Tort cu ciocolată și nucă de cocos (18cm diametru) by Andreea Jugănaru

Blatul:

 

1. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C.

2. Într-un castron amestecați faina de migdale, faina de cocos, guma xantan, sarea, cacaua Și praful de copt și lăsați deoparte.

3. În alt castron bateți ouale împreună cu îndulcitorul la viteza maximă până își dublează volumul.

4. Turnați untul topit, esențele, după care adăugați ingredientele uscate.

5. Împărțiți compoziția în două tăvi acoperite cu hârtie de copt (cu diam. de 18 cm). 

6. Coaceți blaturile pentru 20-25 de minute până ce sunt coapte. Faceți testul cu scobitoarea. Apoi lăsați blaturile să se răcească complet.

   *Puteți face un singur blat pe care să îl tăiați în 2 părți egale, dar eu m-am temut că nu o să se taie bine și am preferat să îl pun în 2 tăvi.

​Crema:

1. Hidratați gelatina în 3 linguri de apă rece, lăsați deoparte.

2. Într-un castron amestecați mascarpone cu laptele de cocos, îndulcitorul și esența de vanilie.

3. Topiti gelatina hidratată 10 secunde la microunde. Încorpotați gelatina în compoziția de mascarpone și lapte de cocos, amestecați foarte bine. La sfârșit adăugați fulgii de cocos.

* La început crema va fi puțin mai moale, dar apoi se va întări de la gelatină și cocos.

4. Puneți primul blat pe farfurie sau platoul de servit. Montați un inel de tort in jurul blatului. Adăugați jumătate din cantitatea de cremă.

5. Puneți cel de-al doilea blat. Turnați restul de cremă. Nivelați bine cu o spatulă.

6. Dați la frigider pentru 4-5 ore sau peste noapte. 

Blat:

150,00 g

Făină de migdale

40,00 g

Făină de cocos

30,00 g

Cacao neagră

1/3 linguriță

Gumă xantan (opțional)

4,00 buc

Ouă

50,00 g

Unt topit

50,00 g

Indulcitor eritritol-stevie/xilitol

10,00 g

Praf de copt

după preferințe

sare, esență ron, esență vanilie

Crema:

250,00 g

Mascarpone

500,00 ml

Lapte de cocos

50,00 g

Indulcitor eritritol-stevie/xilitol

70,00 g

Fulgi de cocos

după preferințe

Esență de vanilie

10,00 g

Gelatină pudră