top of page

Tartă de dovleac

tarta de dovleac_edited.jpg

Blatul:

 

1. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade C.

2. Bateți ouăle și amestecați cu uleiul de măsline și extractul de vanilie într-un bol cu ajutorul unui mixer.

3. Într-un alt bol, amestecați ingredientele rămase.

4. Turnați amestecul uscat și umed într-un al treilea bol și adăugați untul cubulețe.​

5. Amestecați toate ingredientele până se formeaza un aluat și intindeți-l într-o formă pentru tarte. 

6. Folosind o furculiță, faceți găuri la întâmplare în partea de jos a crustei.

7. Coaceți crusta 10 minute sau până devine aurie.

   *Acoperiți marginile crustei cu folie de aluminiu dacă folosiți acest lucru pentru o plăcintă savuroasă sau dulce care trebuie să fie coapte din nou, altfel se va arde.​

​Crema:

1. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C.

2. Amestecați toate ingredientele într-un bol mare și amestecați până când sunt bine combinate.

3. Turnați umplutura în crusta de plăcintă. Puneți plăcinta pe o foaie de copt pentru a o scoate ușor din cuptor.

4. Acoperiți marginile crustei înainte de coacere sau acestea vor arde.

5. Se coace 40-50 minute.

6. Se răcește 30 de minute apoi se dă la frigider.

Blat:

2,00 buc.

Ouă

50,00 g

Indulcitor eritritol-stevie/xilitol

1,00 lingură

Ulei de măsline

1/2 pachet

Unt

1,00 cană

Făină de cocos

1,00 linguriță

Extract de vanilie

un praf

Sare

Crema:

4,00 buc.

Ouă

1/2 cană

Lapte de cocos din conserva (partea tare)

2,00 linguri

Indulcitor eritritol-stevie/xilitol

250,00 g

Mascarpone

1,00 linguriță

Extract de vanilie

1,00 linguriță

Sirop de arțar

bottom of page