Tartă cu ciuprerci by Andreea Jugănaru
Pentru aluat:
Într-un bol se amestecă toate ingredientele È™i rezultă un aluat mai tare È™i mai dens.
Se presează aluatul într-o formă de tartă cu diametrul de 25 cm.
​
ÎncingeÈ›i cuptorul la 200 grade Celsius, puneÈ›i crusta de tartă în cuptor pentru 10-15minute.
​
Pentru umplutură:
​
Într-o tigaie căliÈ›i ceapa, usturoiul È™i apoi ciupercile. PotriviÈ›i de sare si piper. AdaugaÈ›i patrunjelul È™i cimbriÈ™orul.
ScoateÈ›i crusta din cuptor, puneti ciupercile în crustă.
​
Separat bateÈ›i ouăle cu smântâna, adaugaÈ›i caÈ™caval. TurnaÈ›i peste ciuperci.
Dați tarta la cuptor pentru 30-35 minute.
​
*** Pentru versiunea fără lactate: căliÈ›i 150 g bacon afumat È™i amestecaÈ›i cu ciupercile. BateÈ›i ouăle cu puÈ›in lapte de migdale È™i turnaÈ›i în crustă.
Ingrediente:
Crusta:
130,00 g
Făină de migdale
20,00 g
Făină de cocos
80,00 g
Semințe de susan
Servesc
1,00 lingură
4 persoane
TărâÈ›e de psyllium
1/2 linguriță
Praf de copt
2,00 buc.
Ouă
70,00 g
Unt (la temp. camerei)
un praf
Sare
Umplutura:
700,00 g
după gust
după gust
după gust
Mix de ciuperci
1,00 buc.
Ceapă
2,00 căței
Usturoi
Pătrunjel
Cimbru
Sare + Piper
200,00 ml
Smântână lichidă 35%
3,00 buc.
Ouă
100,00 g
Cașcaval afumat