Tartă cu ciuprerci by Andreea Jugănaru

Pentru aluat:

 

ÃŽntr-un bol se amestecă toate ingredientele È™i rezultă un aluat mai tare È™i mai dens.

Se presează aluatul într-o formă de tartă cu diametrul de 25 cm.

​

ÃŽncingeÈ›i cuptorul la 200 grade Celsius, puneÈ›i crusta de tartă Ã®n cuptor pentru 10-15minute.

​

Pentru umplutură:

​

Într-o tigaie căliți ceapa, usturoiul și apoi ciupercile. Potriviți de sare si piper. Adaugați patrunjelul și cimbrișorul.

 

Scoateți crusta din cuptor, puneti ciupercile în crustă.

​

Separat bateți ouăle cu smântâna, adaugați cașcaval. Turnați peste ciuperci.

 

DaÈ›i tarta la cuptor pentru 30-35 minute. 

​

*** Pentru versiunea fără lactate: căliți 150 g bacon afumat și amestecați cu ciupercile. Bateți ouăle cu puțin lapte de migdale și turnați în crustă.

Ingrediente:

Crusta:

130,00 g

Făină de migdale

20,00 g

Făină de cocos

80,00 g

Semințe de susan

Servesc

1,00 lingură

4 persoane

Tărâțe de psyllium

1/2 linguriță

Praf de copt

2,00 buc.

Ouă

70,00 g

Unt (la temp. camerei)

un praf

Sare

Umplutura:

700,00 g

după gust

după gust

după gust

Mix de ciuperci

1,00 buc.

Ceapă

2,00 căței

Usturoi

Pătrunjel

Cimbru

Sare + Piper

200,00 ml

Smântână lichidă 35%

3,00 buc.

Ouă

100,00 g

Cașcaval afumat