Tartă cu ciuprerci by Andreea Jugănaru

Pentru aluat:

 

Într-un bol se amestecă toate ingredientele și rezultă un aluat mai tare și mai dens.

Se presează aluatul într-o formă de tartă cu diametrul de 25 cm.

Încingeți cuptorul la 200 grade Celsius, puneți crusta de tartă în cuptor pentru 10-15minute.

Pentru umplutură:

Într-o tigaie căliți ceapa, usturoiul și apoi ciupercile. Potriviți de sare si piper. Adaugați patrunjelul și cimbrișorul.

 

Scoateți crusta din cuptor, puneti ciupercile în crustă.

Separat bateți ouăle cu smântâna, adaugați cașcaval. Turnați peste ciuperci.

 

Dați tarta la cuptor pentru 30-35 minute. 

*** Pentru versiunea fără lactate: căliți 150 g bacon afumat și amestecați cu ciupercile. Bateți ouăle cu puțin lapte de migdale și turnați în crustă.

Ingrediente:

Crusta:

130,00 g

Făină de migdale

20,00 g

Făină de cocos

80,00 g

Semințe de susan

Servesc

1,00 lingură

4 persoane

Tărâțe de psyllium

1/2 linguriță

Praf de copt

2,00 buc.

Ouă

70,00 g

Unt (la temp. camerei)

un praf

Sare

Umplutura:

700,00 g

după gust

după gust

după gust

Mix de ciuperci

1,00 buc.

Ceapă

2,00 căței

Usturoi

Pătrunjel

Cimbru

Sare + Piper

200,00 ml

Smântână lichidă 35%

3,00 buc.

Ouă

100,00 g

Cașcaval afumat