top of page

Tartă cu afine

tarta%20cu%20afine_edited.jpg

Blat (varianta 1):

Blat (varianta 2):

90,00 g

Făină de cocos

1,00 lingură

TărâÈ›e de psyllium

1/2 linguriță

Praf de copt

130,00 g

Făină de migdale

1,00 lingură

TărâÈ›e de psyllium

1/2 linguriță

Praf de copt

1,00 buc

Ouă

1,00 buc

Ouă

90,00 g

Unt

1,00 lingură

Indulcitor eritritol-stevie/xilitol

un praf

Sare

60,00 g

Unt

1,00 lingură

Indulcitor eritritol-stevie/xilitol

un praf

Sare

3,00 linguri

Semințe de susan

1. Se spală afinele È™i se lasă la zvântat pe un prosop de hârtie.

2. Se amestecă într-un bol componentele aluatului, până devine un amestec omogen. Într-o tavă de tartă sau una cu pereÈ›i detaÈ™abili (diametru 25-26 cm), se pune un cerc tăiat din hârtie de copt, care se unge cu unt. Apoi se întinde aluatul obÈ›inut, formând o bază È™i niÈ™te borduri de circa 2 cm.

3. Se dă forma câteva minute în cuptorul încins la 180 grade C. Apoi se scoate È™i se toarnă cu atenÈ›ie amestecul de smântână lichidă, ouă, îndulcitor È™i vanilie. Se răsfiră afinele uniform.

4. Se coace la 170 grade C până se prinde suprafaÈ›a. Făina de cocos are tendinÈ›a să se ardă uÈ™or, în special e vorba de marginile tartei. Am remarcat că ajută o tavă cu apă plasată pe raftul cel mai de jos al cuptorului pe timpul coacerii.

Tarta se servește rece.

Umplutura:

200,00 g

Afine proaspete

3,00 buc.

Ouă

50,00 g

Indulcitor eritritol-stevie/xilitol

70,00 g

Smântână dulce (min 30% grăsime)

după preferințe

Esență de vanilie

bottom of page