Tartă cu afine

Blat (varianta 1):

Blat (varianta 2):

90,00 g

Făină de cocos

1,00 lingură

Tărâțe de psyllium

1/2 linguriță

Praf de copt

130,00 g

Făină de migdale

1,00 lingură

Tărâțe de psyllium

1/2 linguriță

Praf de copt

1,00 buc

Ouă

1,00 buc

Ouă

90,00 g

Unt

1,00 lingură

Indulcitor eritritol-stevie/xilitol

un praf

Sare

60,00 g

Unt

1,00 lingură

Indulcitor eritritol-stevie/xilitol

un praf

Sare

3,00 linguri

Semințe de susan

1. Se spală afinele și se lasă la zvântat pe un prosop de hârtie.

2. Se amestecă într-un bol componentele aluatului, până devine un amestec omogen. Într-o tavă de tartă sau una cu pereți detașabili (diametru 25-26 cm), se pune un cerc tăiat din hârtie de copt, care se unge cu unt. Apoi se întinde aluatul obținut, formând o bază și niște borduri de circa 2 cm.

3. Se dă forma câteva minute în cuptorul încins la 180 grade C. Apoi se scoate și se toarnă cu atenție amestecul de smântână lichidă, ouă, îndulcitor și vanilie. Se răsfiră afinele uniform.

4. Se coace la 170 grade C până se prinde suprafața. Făina de cocos are tendința să se ardă ușor, în special e vorba de marginile tartei. Am remarcat că ajută o tavă cu apă plasată pe raftul cel mai de jos al cuptorului pe timpul coacerii.

Tarta se servește rece.

Umplutura:

200,00 g

Afine proaspete

3,00 buc.

Ouă

50,00 g

Indulcitor eritritol-stevie/xilitol

70,00 g

Smântână dulce (min 30% grăsime)

după preferințe

Esență de vanilie