Supe / Ciorbe 

Supă de fructe de mare și pește by Ioana Gadalean

1. Se dau la blender roșiile. Separat călim în uleiul de măsline ceapa și țelina tocate mărunt. Adaugam și usturoiul si lasam la călit 2- 3 minute.

2. Adaugăm sosul de roșii și lăsăm la fiert preț de câteva minute. Adăugăm apoi creveții, scoicile și bucățelele de pește. Lăsăm la foc mic încă 20 de minute.

3. Adăugăm cimbrul, sarea și piperul, lasăm încă 2-3 minute la fiert și la final asezonăm cu pătrunjel.

Ingrediente:

5 buc.

Roșii

4,00 - 5,00 căței

Usturoi

1,00 buc

Ceapă

1,00 buc

Țelină (mică)

5,00 bucăți

Creveți decorticați

1,00 mână

Scoici

100,00 - 200,00 g

Pește (file)

0,50 linguriță

după gust

Pătrunjel

Sare / Piper

0,50 linguriță

-

Sare / Piper

Pătrunjel

după gust

Cimbru

1,00 lingură

Ulei de măsline