Supă cremă de dovlecei / zucchini
1. Dovlecelul se spală bine pe coajă cu un burete de bucătărie aspru È™i se clăteÈ™te în câteva ape reci, mai ales că îi vom păstra coaja, care va da culoare È™i consistență cremei noastre.
2. Se taie pe lung dovlecelul È™i se scobesc seminÈ›ele cu o lingură. SeminÈ›ele se aruncă. Se taie dovlecelul pe lung È™i apoi în cuburi.
​
3. Ceapa și tijele de țelină se curăță și se toacă mărunt și usturoiul se zdrobește.
Ingrediente:
1,00 kilogram
Dovlecei / zucchini
150,00 ml
Smântână dulce
2,00 bucăți medii
Ceapă
30,00 g
2,00 căței
Usturoi
2,00 tije
Țelină Apio
2,00 bucăți
Foi de dafin
30,00 g
Unt
1,00 legătură
Pătrunjel verde
0,50 linguriță
0,50 linguriță
Sare / Piper
Sare / Piper
0,50 litri
Apă
4. Într-o cratiță se încinge untul È™i când se topeÈ™te, se adaugă ceapa, È›elina È™i usturoiul, împreună cu un praf de sare. Se călesc legumele pe foc mediu până încep să se înmoaie.
​
5. După 2 minute se adaugă în cratiță cuburile de dovlecel È™i se măreÈ™te focul, amestecând din când în când timp 2-3 minute, cât să scadă puÈ›in dovleceii. Se adaugă în cratiță apă È™i frunzele de dafin. Se pune capacul È™i se fierbe până când dovleceii se înmoaie bine.
6. Chiar la final, se adaugă în supă smântâna, pătrunjelul verde (nu e nevoie să fie tocat, doar spălat bine). Se trage supa de pe foc È™i se mixează cu blenderul până când obÈ›inem o cremă fină (dacă aÈ›i folosit frunză de dafin uscată, îndepărtaÈ›i-o înainte de a băga blenderul în supă). Se trece supa prin sită ca să se îndepărteze eventualele fibre È™i e gata de servit, după ce se potriveÈ™te gustul cu sare È™i piper.