top of page

Supe / Ciorbe

Supă cremă de dovlecei / zucchini

1. Dovlecelul se spală bine pe coajă cu un burete de bucătărie aspru È™i se clăteÈ™te în câteva ape reci, mai ales că îi vom păstra coaja, care va da culoare È™i consistență cremei noastre.

 

2. Se taie pe lung dovlecelul È™i se scobesc seminÈ›ele cu o lingură. SeminÈ›ele se aruncă. Se taie dovlecelul pe lung È™i apoi în cuburi.

​

3. Ceapa și tijele de țelină se curăță și se toacă mărunt și usturoiul se zdrobește.

Ingrediente:

1,00 kilogram

Dovlecei / zucchini

150,00 ml

Smântână dulce

2,00 bucăți medii

Ceapă

30,00 g

2,00 căței

Usturoi

2,00 tije

Țelină Apio

2,00 bucăți

Foi de dafin

30,00 g

Unt

1,00 legătură

Pătrunjel verde

0,50 linguriță

0,50 linguriță

Sare / Piper

Sare / Piper

0,50 litri

Apă

4. Într-o cratiță se încinge untul È™i când se topeÈ™te, se adaugă ceapa, È›elina È™i usturoiul, împreună cu un praf de sare. Se călesc legumele pe foc mediu până încep să se înmoaie.

​

5. După 2 minute se adaugă în cratiță cuburile de dovlecel È™i se măreÈ™te focul, amestecând din când în când timp 2-3 minute, cât să scadă puÈ›in dovleceii. Se adaugă în cratiță apă È™i frunzele de dafin. Se pune capacul È™i se fierbe până când dovleceii se înmoaie bine.

 

6. Chiar la final, se adaugă în supă smântâna, pătrunjelul verde (nu e nevoie să fie tocat, doar spălat bine). Se trage supa de pe foc È™i se mixează cu blenderul până când obÈ›inem o cremă fină (dacă aÈ›i folosit frunză de dafin uscată, îndepărtaÈ›i-o înainte de a băga blenderul în supă). Se trece supa prin sită ca să se îndepărteze eventualele fibre È™i e gata de servit, după ce se potriveÈ™te gustul cu sare È™i piper.

bottom of page