top of page

Supe / Ciorbe

Soleanca - Ciorbă rusească

Ingrediente:

300,00 g

Carne de porc

150,00 g

Salam uscat

150,00 g

Șuncă

150,00 g

Pastramă de porc

2,00 buc.

Ceapă

1. PregătiÈ›i baza pentru soleancă, o supă de carne foarte simplă. Într-o cratiță puneÈ›i carnea de porc, 2 litri de apă si 1 ceapa întreagă. PuneÈ›i pe foc, cînd începe să fiarba luaÈ›i spuma de deasupra, faceÈ›i focul mic È™i acoperiÈ›i oala cu capac. LăsaÈ›i să fiarbă aÈ™a încet până carnea este complet gătită. ScoateÈ›i ceapa È™i aruncaÈ›i-o.

​

2. TăiaÈ›i toate mezelurile, carnea fiartă È™i ceapa în fâÈ™ii lungi, potrivit de subÈ›iri.

​

3. Într-o tigaie cu ulei încins puneÈ›i la călit ceapa, când devine aurie adăugaÈ›i pasta de roÈ™ii, amestecaÈ›i bine, apoi adăugaÈ›i castraveÈ›ii muraÈ›i daÈ›i prin răzătoare È™i scurÈ™i de zeamă, căliÈ›i timp de 5 minute.

0,50 linguriță

2,00 linguri

Pătrunjel

Pastă de roșii

0,50 linguriță

5,00 buc.

Sare / Piper

Castraveți murați

4,00 felii

Lămâie

50,00 g

Măsline negre fără sâmburi

după gust

50,00 ml

Sare / Piper

Ulei de măsline / palmier

-

100,00 g

Pătrunjel

Smântână

4. AdăugaÈ›i fâÈ™iile de salam uscat, È™unca, pastrama È™i carnea, amestecaÈ›i bine È™i căliÈ›i 2 minute.

​

5. În cratiÈ›a cu supă de porc adăugaÈ›i amestecul de carne È™i puneÈ›i la fiert pe foc mic, timp de 5 minute, condimentaÈ›i cu sare È™i piper.

 

6. PuneÈ›i soleanca în farfurie È™i adăugaÈ›i 1 felie de lămâie, 3 masline È™i o lingură de smântână.

bottom of page