Soleanca - Ciorbă rusească

Ingrediente:
300,00 g
Carne de porc
150,00 g
Salam uscat
150,00 g
Șuncă
150,00 g
Pastramă de porc
2,00 buc.
Ceapă
1. Pregătiți baza pentru soleancă, o supă de carne foarte simplă. Într-o cratiță puneți carnea de porc, 2 litri de apă si 1 ceapa întreagă. Puneți pe foc, cînd începe să fiarba luați spuma de deasupra, faceți focul mic și acoperiți oala cu capac. Lăsați să fiarbă așa încet până carnea este complet gătită. Scoateți ceapa și aruncați-o.
2. Tăiați toate mezelurile, carnea fiartă și ceapa în fâșii lungi, potrivit de subțiri.
3. Într-o tigaie cu ulei încins puneți la călit ceapa, când devine aurie adăugați pasta de roșii, amestecați bine, apoi adăugați castraveții murați dați prin răzătoare și scurși de zeamă, căliți timp de 5 minute.
0,50 linguriță
2,00 linguri
Pătrunjel
Pastă de roșii
0,50 linguriță
5,00 buc.
Sare / Piper
Castraveți murați
4,00 felii
Lămâie
50,00 g
Măsline negre fără sâmburi
după gust
50,00 ml
Sare / Piper
Ulei de măsline / palmier
-
100,00 g
Pătrunjel
Smântână
4. Adăugați fâșiile de salam uscat, șunca, pastrama și carnea, amestecați bine și căliți 2 minute.
5. În cratița cu supă de porc adăugați amestecul de carne și puneți la fiert pe foc mic, timp de 5 minute, condimentați cu sare și piper.
6. Puneți soleanca în farfurie și adăugați 1 felie de lămâie, 3 masline și o lingură de smântână.