Supe / Ciorbe 

Soleanca - Ciorbă rusească

Ingrediente:

300,00 g

Carne de porc

150,00 g

Salam uscat

150,00 g

Șuncă

150,00 g

Pastramă de porc

2,00 buc.

Ceapă

1. Pregătiți baza pentru soleancă, o supă de carne foarte simplă. Într-o cratiță puneți carnea de porc, 2 litri de apă si 1 ceapa întreagă. Puneți pe foc, cînd începe să fiarba luați spuma de deasupra, faceți focul mic și acoperiți oala cu capac. Lăsați să fiarbă așa încet până carnea este complet gătită. Scoateți ceapa și aruncați-o.

2. Tăiați toate mezelurile, carnea fiartă și ceapa în fâșii lungi, potrivit de subțiri.

3. Într-o tigaie cu ulei încins puneți la călit ceapa, când devine aurie adăugați pasta de roșii, amestecați bine, apoi adăugați castraveții murați dați prin răzătoare și scurși de zeamă, căliți timp de 5 minute.

0,50 linguriță

2,00 linguri

Pătrunjel

Pastă de roșii

0,50 linguriță

5,00 buc.

Sare / Piper

Castraveți murați

4,00 felii

Lămâie

50,00 g

Măsline negre fără sâmburi

după gust

50,00 ml

Sare / Piper

Ulei de măsline / palmier

-

100,00 g

Pătrunjel

Smântână

4. Adăugați fâșiile de salam uscat, șunca, pastrama și carnea, amestecați bine și căliți 2 minute.

5. În cratița cu supă de porc adăugați amestecul de carne și puneți la fiert pe foc mic, timp de 5 minute, condimentați cu sare și piper.

 

6. Puneți soleanca în farfurie și adăugați 1 felie de lămâie, 3 masline și o lingură de smântână.