Rolouri de vinete umplute cu pui, ceapă și ardei, puse la cuptor cu sos de roșii

Ingrediente:

500,00 g

Piept de pui

2,00 bucăți

Vinete

1,00 bucată

Ceapă

1,00 bucată

Morcov / Ardei roșu

300,00 ml

Ulei de măsline

2,00 - 3,00 căței

Usturoi

1,00 lingură

Sos de roșii

1,00 linguriță

Sare / Piper / Paprika

1. Se iau două vinete lungi și nu foarte groase se decojesc și se taie felii pe lung. Se lasă cu sare într-un castron 1-2 ore pentru a ieși amăreala din ele.
2. Pe grătar sau într-o tigaie se prepară pieptul de pui și apoi se taie cubulețe.

3. Grătarul sau tigaia o ungem cu puțin ulei de măsline și frigem feliile lungi de vânătă . Le scoatem mai apoi separat pe o tavă, din ele vom face rulourile.
4. Compoziția o facem dintr-o ceapă călită în puțin ulei de măsline, adăugăm apoi morcovul ras și ardeiul cubulețe. După ce se călesc legumele se adaugă puiul cubulețe și puțin sos de roșii ca să lege compoziția. Adaugăm usturoiul, sare, piper, boia, cimbru, turmeric ... și ce mai vrea fiecare. La final putem pune pătrunjel tocat.

!!! Compoziția nu trebuie sa fie lichidă ci groasă.
5. Punem o lingură mică de compoziție, cam cât pentru o sărmaluță și învelim în vânătă. La final infigem o scobitoare după ce ii tăiem capetele ascuțite. Facem toate feliile de vinete la fel și le punem într-un vas iena/tava. Deasupra punem restul de sos de roșii ameatecat cu apă și puțin ulei de măsline.
6. Încingem cuptorul la 180 g C și lăsăm tava 40 de minute.