Rolouri de vinete umplute cu pui, ceapă și ardei, puse la cuptor cu sos de roșii
Ingrediente:
500,00 g
Piept de pui
2,00 bucăți
Vinete
1,00 bucată
Ceapă
1,00 bucată
Morcov / Ardei roșu
300,00 ml
Ulei de măsline
2,00 - 3,00 căței
Usturoi
1,00 lingură
Sos de roșii
1,00 linguriță
Sare / Piper / Paprika
1. Se iau două vinete lungi È™i nu foarte groase se decojesc È™i se taie felii pe lung. Se lasă cu sare într-un castron 1-2 ore pentru a ieÈ™i amăreala din ele.
2. Pe grătar sau într-o tigaie se prepară pieptul de pui È™i apoi se taie cubuleÈ›e.
3. Grătarul sau tigaia o ungem cu puÈ›in ulei de măsline È™i frigem feliile lungi de vânătă . Le scoatem mai apoi separat pe o tavă, din ele vom face rulourile.
4. CompoziÈ›ia o facem dintr-o ceapă călită în puÈ›in ulei de măsline, adăugăm apoi morcovul ras È™i ardeiul cubuleÈ›e. După ce se călesc legumele se adaugă puiul cubuleÈ›e È™i puÈ›in sos de roÈ™ii ca să lege compoziÈ›ia. Adaugăm usturoiul, sare, piper, boia, cimbru, turmeric ... È™i ce mai vrea fiecare. La final putem pune pătrunjel tocat.
!!! Compoziția nu trebuie sa fie lichidă ci groasă.
5. Punem o lingură mică de compoziÈ›ie, cam cât pentru o sărmaluță È™i învelim în vânătă. La final infigem o scobitoare după ce ii tăiem capetele ascuÈ›ite. Facem toate feliile de vinete la fel È™i le punem într-un vas iena/tava. Deasupra punem restul de sos de roÈ™ii ameatecat cu apă È™i puÈ›in ulei de măsline.
6. Încingem cuptorul la 180 g C È™i lăsăm tava 40 de minute.