top of page

Prăjiturele cu lămâie by Andreea Jugănaru

1. ÎncingeÈ›i cuptorul la 170 grade Celsius. Într-un castron amestecaÈ›i cele 2 tipuri de făină, sarea È™i îndulcitorul. AdaugaÈ›i untul rece È™i frământaÈ›i rapid până obÈ›ineÈ›i un aluat nisipos.

2. TurnaÈ›i aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt cu dimensiunile de 20x20 cm. PresaÈ›i aluatul în tavă cu podul palmei pentru a obÈ›ine un blat compact. DaÈ›i tava la cuptorul încins pentru 10 minute.

3. Pentru cremă: puneÈ›i toate ingredientele într-un bol, bateÈ›i totul bine până la omogenizare completă.

4. ScoateÈ›i tava cu blat de la cuptor, turnaÈ›i aluatul în tavă peste blat. DaÈ›i la cuptorul încins pentru 15 minute. LăsaÈ›i să se răcească complet. PuteÈ›i face testul cu scobitoarea pentru a fi siguri că avem o cremă bine închegată. TăiaÈ›i prăjitura în pătrățele È™i ornaÈ›i cu zmeură È™i frunze de mentă proaspată.

Ingrediente:

Blat:

50,00 g

Făină de cocos

50,00 g

Făină de migdale

1,00 linguriță

Îndulcitor eritritol-stevie / xilitol

1,00 linguriță

Sare

75,00 g

Unt

Crema:

3,00 buc

Ouă

1,00 buc

Lămâie

3,00 lingurițe

Îndulcitor eritritol-stevie / xilitol

-

Esență de vanilie

1,00 linguriță

Unt topit

1,00 lingură

Mix de fibre sau faină de konjac

bottom of page