Prăjiturele cu lămâie by Andreea Jugănaru

1. Încingeți cuptorul la 170 grade Celsius. Într-un castron amestecați cele 2 tipuri de făină, sarea și îndulcitorul. Adaugați untul rece și frământați rapid până obțineți un aluat nisipos.

2. Turnați aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt cu dimensiunile de 20x20 cm. Presați aluatul în tavă cu podul palmei pentru a obține un blat compact. Dați tava la cuptorul încins pentru 10 minute.

3. Pentru cremă: puneți toate ingredientele într-un bol, bateți totul bine până la omogenizare completă.

4. Scoateți tava cu blat de la cuptor, turnați aluatul în tavă peste blat. Dați la cuptorul încins pentru 15 minute. Lăsați să se răcească complet. Puteți face testul cu scobitoarea pentru a fi siguri că avem o cremă bine închegată. Tăiați prăjitura în pătrățele și ornați cu zmeură și frunze de mentă proaspată.

Ingrediente:

Blat:

50,00 g

Făină de cocos

50,00 g

Făină de migdale

1,00 linguriță

Îndulcitor eritritol-stevie / xilitol

1,00 linguriță

Sare

75,00 g

Unt

Crema:

3,00 buc

Ouă

1,00 buc

Lămâie

3,00 lingurițe

Îndulcitor eritritol-stevie / xilitol

-

Esență de vanilie

1,00 linguriță

Unt topit

1,00 lingură

Mix de fibre sau faină de konjac