Paste (konjac) cu chiftelute si sos de rosii by Andreea Juganaru
1. Punem intr-un bol faina de migdale, adaugam carnea, oregano uscat si rozmarinul tocat marunt, radem parmezanul apoi adaugam oul.
2. Amestecam totul foarte bine si din aceasta pasta obtinuta formam chiftelute mici de marimea unei nuci.
3. Incingem cele 3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie si prajim pe toate partile chiftelultele. Le scoatem pe un prosop de hartie si le lasam sa se scurga bine de ulei.
4. Intre timp pregatim sosul de rosii. Intr-o tigaie incingem cele 2 lingurite de ulei, adaugam ceapa tocata marunt si usturoiul tocat, le lasam sa se caleasca impreuna la foc mic, avand grija sa nu se arda usturoiul.
5. Adaugam fulgii de ardei iute, oregano si busuioc uscat mai calim pret de cateva secunde. Adaugam rosiile din conserva si amestecam totul bine, adaugam si apa in tigaie. Lasam sa fiarba totul la foc mic timp de 15 minute pana fierbem pastele.
6. Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, intr-o oala cu multa apa si sare.
7. Dupa ce sosul de rosii a fiert si a scazut la jumatate, adaugam chiftelultele, mai fierbem totul pret de 5 minute.
8. Pe o farfurie punem o portie de paste deasupra punem chiftelutele cu sos, iar pe deasupra putem sa mai radem putin parmezan. Garnisim cu frunze proaspete de busuioc.
Ingrediente:
Pentru sosul de rosii:
2,00 conserve
Rosii cuburi
2,00 lingurite
Ulei de masline
1,00 buc
Ceapa alba
3,00 căței
Usturoi
2,00 lingurite
Fulgi de ardei iute
30,00 g
1,00 lingurita
Oregano uscat
1,00 lingurita
Busuioc uscat
3,00 - 4,00 bucăți
după gust
Sare si piper
150 g
Paste Konjac
Pentru chiftelute:
500 g
Carne tocata (amestec porc si vita)
50 g
Faina de migdale
1,00 buc
Oua
50 g
Parmezan ras (optional)
dupa gust
Rozmarin proaspat
1,00 lingurita
Oregano uscat
dupa gust
Sare si piper
3,00 lingurite
Ulei de masline