Rețete fără lactate 

Paste (konjac) cu chiftelute si sos de rosii  by Andreea Juganaru

1. Punem intr-un bol faina de migdale, adaugam carnea, oregano uscat si rozmarinul tocat marunt, radem parmezanul apoi adaugam oul.

 

2. Amestecam totul foarte bine si din aceasta pasta obtinuta formam chiftelute mici de marimea unei nuci.

 

3. Incingem cele 3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie si prajim pe toate partile chiftelultele. Le scoatem pe un prosop de hartie si le lasam sa se scurga bine de ulei. 

 

4. Intre timp pregatim sosul de rosii. Intr-o tigaie incingem cele 2 lingurite de ulei, adaugam ceapa tocata marunt si usturoiul tocat, le lasam sa se caleasca impreuna la foc mic, avand grija sa nu se arda usturoiul. 

 

5. Adaugam fulgii de ardei iute, oregano si busuioc uscat mai calim pret de cateva secunde. Adaugam rosiile din conserva si amestecam totul bine, adaugam si apa in tigaie. Lasam sa fiarba totul la foc mic timp de 15 minute pana fierbem pastele.

 

6. Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, intr-o oala cu multa apa si sare. 

 

7. Dupa ce sosul de rosii a fiert si a scazut la jumatate, adaugam chiftelultele, mai fierbem totul pret de 5 minute. 

 

8. Pe o farfurie punem o portie de paste deasupra punem chiftelutele cu sos, iar pe deasupra putem sa mai radem putin parmezan. Garnisim cu frunze proaspete de busuioc.

Ingrediente:

Pentru sosul de rosii:

2,00 conserve

Rosii cuburi

2,00 lingurite

Ulei de masline

1,00 buc

Ceapa alba

3,00 căței

Usturoi

2,00 lingurite

Fulgi de ardei iute

30,00 g

1,00 lingurita

Oregano uscat

1,00 lingurita

Busuioc uscat

3,00 - 4,00 bucăți

după gust

Sare si piper

150 g

Paste Konjac

Pentru chiftelute:

500 g

Carne tocata (amestec porc si vita)

50 g

Faina de migdale

1,00 buc

Oua

50 g

Parmezan ras (optional)

dupa gust

Rozmarin proaspat

1,00 lingurita

Oregano uscat

dupa gust

Sare si piper

3,00 lingurite

Ulei de masline