Pâinică by Alina Niță

Ingrediente:
3,00 buc.
Ouă
100,00 g
Cremă de brânză
1,00 linguriță
Sare
Servesc
1,00 linguriță
4 persoane
Cremă de tartar (opțional)
O varianta bună pentru salata de vinete, guacamole, ...
1. Încălziți cuptorul la 180 de grade. Tapetați tava cu hârtie de copt.
2. Separți ouăle în două castroane separate. Adaugăm crema de branză si sarea la gălbenușuri. Amestecaţi bine cu un mixer electric.
Se presară crema de tartar pe albuşuri (opțional). Bateți cu ajutorul mixerului albușurile până devin ca spuma de bezele.
3. Folosind o spatulă, adăugați treptat amestecul de gălbenuş în amestecul de albuș. Încearcați cu mișcări largi de sus în jos pentru a rămâne pufos. Formați 6 movile de amestec pe tava de copt. Aplatizați fiecare movilă uşor. Coaceţi pentru aproximativ 25-30 minute.
!!! Nu coaceţi mai mult deoarece vor deveni sfărâmicioase.
Se lasă la răcit pe tava de copt pentru 3-5 minute, apoi se transferă pe o farfurie. Stocarea în frigider sau congelator le păstrează proaspete mai mult timp.

