top of page

Pâinică by Alina Niță

Ingrediente:

3,00 buc.

Ouă

100,00 g

Cremă de brânză

1,00 linguriță

Sare

Servesc

1,00 linguriță

4 persoane

Cremă de tartar (opțional)

O varianta bună pentru salata de vinete, guacamole, ...

 

1. ÎncălziÈ›i cuptorul la 180 de grade. TapetaÈ›i tava cu hârtie de copt.

2. SeparÈ›i ouăle în două castroane separate. Adaugăm crema de branză si sarea la gălbenuÈ™uri. AmestecaÅ£i bine cu un mixer electric.
Se presară crema de tartar pe albuÅŸuri (opÈ›ional). BateÈ›i cu ajutorul mixerului albuÈ™urile până devin ca spuma de bezele.
3. Folosind o spatulă, adăugaÈ›i treptat amestecul de gălbenuÅŸ în amestecul de albuÈ™. ÎncearcaÈ›i cu miÈ™cări largi de sus în jos pentru a rămâne pufos. FormaÈ›i 6 movile de amestec pe tava de copt. AplatizaÈ›i fiecare movilă uÅŸor. CoaceÅ£i pentru aproximativ 25-30 minute.

!!! Nu coaceÅ£i mai mult deoarece vor deveni sfărâmicioase.
Se lasă la răcit pe tava de copt pentru 3-5 minute, apoi se transferă pe o farfurie. Stocarea în frigider sau congelator le păstrează proaspete mai mult timp.

bottom of page