Pâine la tigaie by Andreea Jugănaru
Ingrediente:
3,00 buc
Ouă
100,00 g
Smântână grasă
100,00 g
Cașcaval / Mozzarela
2,00 linguri
Psyllium
1/2 linguriță
Praf de copt
100,00 g
Făină de migdale
1 lingură din fiecare
Semințe
(susan, in, floarea soarelui, dovleac)
1,00 linguriță
Sare
Pentru uns tigaia
Ulei de măsline
-
BateÈ›i bine ouăle cu mixerul până devin pufoase. AdăugaÈ›i smântâna È™i caÈ™cavalul ras pe răzătoarea mare. AmestecaÈ›i È™i adăugaÈ›i restul ingredientelor uscate, fără amestecul de floarea soarelui si dovleac.
-
Lăsați 5 minute deoparte
-
UngeÈ›i o tigaie mare cu ulei de măsline, presăraÈ›i cu generozitate seminÈ›ele de floarea soarelui È™i dovleac. PresaÈ›i cu ajutorul palmei compoziÈ›ia de pâine.
-
DaÈ›i tigaia pe foc foarte mic, puneÈ›i un capac pe tigaie È™i lăsaÈ›i să se coacă pe foc mic timp de 6-7 minute, având grijă să nu se ardă.
-
AtenÈ›ie! E posibil ca pâinea să se lipească mai tare de tigaie datorita caÈ™cavalului. InsistaÈ›i cu o spatula È™i desfaceÈ›i pâinea, întoarceÈ›i-o pe partea cealaltă È™i mai coaceÈ›i pentru 5 minute cu capacul pe tigaie.
-
După ce se mai răcește, se scoate din tigaie.
-
E foarte bună și călduță și rece.