top of page

Pâine low-carb din făină de migdale

paine faina migdale_edited.jpg

Ingrediente:

3,00 buc.

Ouă

5,00 buc.

Albușuri

5,00 buc.

Gălbenușuri

100,00 ml

Ulei de măsline

250,00 g (2 cești)

Făină de migdale

1,00 lingură cu vârf

TărâÈ›e de psylium

1/4 linguriță

Praf de copt

1/4 linguriță

Bicarbonat

un praf

Sare

  1. Peste gălbenuÈ™uri punem ouăle întregi È™i uleiul È™i amestecăm bine.

  2. Punem pe rând, făina de migdale, tărâÈ›ele de psyllium È™i praful de copt stins È™i amestecăm bine împreună.

  3. Batem albuÈ™urile până ce avem o spumă ce nu se dezlipeÈ™te de pereÈ›ii bolului, adăugăm bicarbonatul È™i sarea.

  4. În primul amestec, cel cu gălbenuÈ™urile, încorporăm treptat albuÈ™urile spumă È™i le amestecăm până ce rezultă un aluat omogen.

  5. Punem o hârtie de copt într-o tavă de pâine, turnăm aluatul È™i le punem la cuptorul încins la 180 ËšC, pentru aprox 30 de minute.

  6. Când este gata, o scoatem din cuptor È™i din tavă È™i o lasăm să se răcească pentru o jumătate de oră înainte să o feliem.

bottom of page