Pâine low-carb din făină de migdale

Ingrediente:

3,00 buc.

Ouă

5,00 buc.

Albușuri

5,00 buc.

Gălbenușuri

100,00 ml

Ulei de măsline

250,00 g (2 cești)

Făină de migdale

1,00 lingură cu vârf

Tărâțe de psylium

1/4 linguriță

Praf de copt

1/4 linguriță

Bicarbonat

un praf

Sare

  1. Peste gălbenușuri punem ouăle întregi și uleiul și amestecăm bine.

  2. Punem pe rând, făina de migdale, tărâțele de psyllium și praful de copt stins și amestecăm bine împreună.

  3. Batem albușurile până ce avem o spumă ce nu se dezlipește de pereții bolului, adăugăm bicarbonatul și sarea.

  4. În primul amestec, cel cu gălbenușurile, încorporăm treptat albușurile spumă și le amestecăm până ce rezultă un aluat omogen.

  5. Punem o hârtie de copt într-o tavă de pâine, turnăm aluatul și le punem la cuptorul încins la 180 ˚C, pentru aprox 30 de minute.

  6. Când este gata, o scoatem din cuptor și din tavă și o lasăm să se răcească pentru o jumătate de oră înainte să o feliem.