Pachețele de vinete umplute cu piept de pui

Ingrediente:

500,00 g

Piept de pui

3,00 bucăți

Vinete

2,00 bucăți

Ceapă

1,00 bucată

Ardei roșu

Ingrediente pentru marinată:

2,00 - 3,00 căței

Usturoi

1,00 buc

Lămâie

1,00 linguriță

Sare / Piper / Paprika

1. Vinetele se curăță si se taie felii nu foarte groase. Le presărăm cu sare și le lăsăm aproximativ 30 de minute să iasă sucul. 
2. Pieptul de pui tăiat cubulete mărunt și pus la marinat cu sare, piper, usturoiul, lămâia si paprika (pentru cine vrea varianta picantă). 
3. Feliile de vânătă se șterg cu șervețele absorbante pentru a elimina sucul, după care se pun pe o tigaie tip gril, încinsă cu puțin ulei.
4. Separat în tigaie se pune la călit ceapa tăiată cuburi, după care se adaugă pieptul de pui marinat. Când puiul este aproape gata adăugăm și un ardei rosu tăiat cubulețe. 
5. Într-un bol mic/mediu punem feliile de vinete în formă de petale, dar să iasă și înafara bolului,  umplem bolul cu pui și închidem pachețelul.
6. Transferăm pachețelul  într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Deasupra punem o felie de roșie (opțional se poate pune și o felie de cașcaval).

7. Se dau cuptor aprox. 20 de minute. 
 

*** Umplutura de pui poate fi modificată după gustul și pofta fiecăruia, se pot folosi ciuperci, bulion, ceapă verde, ardei iute, praz, orice alte ingrediente sau chiar făcută de post.