Legume cu pierpt de pui la cuptor
Ingrediente:
1,00 kilogram
Piept de pui
2,00 buc.
Roșii
1,00 buc.
Ardei gras
Servesc
120,00 ml
4 persoane
Smântână
1,00 lingură
Pastă de roșii
100,00 g
Cașcaval
1. TocaÈ›i mărunt ceapa È™i usturoiul È™i prăjiÈ›i-le într-o tigaie cu ulei încins, timp de 3 minute. AdăugaÈ›i apoi ardeiul gras tăiat mărunt È™i prăjiÈ›i legumele încă 5 minute. TransferaÈ›i legumele într-o formă pentru copt. În aceeaÈ™i tigaie, prăjiÈ›i È™i fileul de pui tăiat mărunt, timp de 10 minute, după care adăugaÈ›i pasta de tomate, sare, piper È™i amestecaÈ›i bine compoziÈ›ia.
​
2. AdăugaÈ›i carnea de pui peste legumele din forma de copt. Într-o tigaie mică puneÈ›i untul la topit, adăugaÈ›i smântâna È™i încălziÈ›i amestecul în tigaie, cca 1 minut. AdăugaÈ›i compoziÈ›ia de smântână peste stratul de file, distribuind uniform pe toată suprafaÈ›a.
25,00 g
Unt
1,00 buc.
Ceapă
4,00 căței
Usturoi
după gust
Sare / Piper
1,00 lingură
Ulei de măsline
3. TăiaÈ›i roÈ™iile felii È™i aÈ™ezaÈ›i-le peste compoziÈ›ia din forma de copt. AsezonaÈ›i cu sare, piper È™i daÈ›i budinca la cuptorul încins la 180°C, pentru 15 minute. ScoateÈ›i budinca din cuptor, presăraÈ›i-o cu caÈ™caval ras È™i băgaÈ›i-o în cuptor pentru alte 5 minute.