Legume cu pierpt de pui la cuptor

Ingrediente:

1,00 kilogram

Piept de pui

2,00 buc.

Roșii

1,00 buc.

Ardei gras

Servesc

120,00 ml

4 persoane

Smântână

1,00 lingură

Pastă de roșii

100,00 g

Cașcaval

1. Tocați mărunt ceapa și usturoiul și prăjiți-le într-o tigaie cu ulei încins, timp de 3 minute. Adăugați apoi ardeiul gras tăiat mărunt și prăjiți legumele încă 5 minute. Transferați legumele într-o formă pentru copt. În aceeași tigaie, prăjiți și fileul de pui tăiat mărunt, timp de 10 minute, după care adăugați pasta de tomate, sare, piper și amestecați bine compoziția.

2. Adăugați carnea de pui peste legumele din forma de copt. Într-o tigaie mică puneți untul la topit, adăugați smântâna și încălziți amestecul în tigaie, cca 1 minut. Adăugați compoziția de smântână peste stratul de file, distribuind uniform pe toată suprafața.

25,00 g

Unt

1,00 buc.

Ceapă

4,00 căței

Usturoi

după gust

Sare / Piper

1,00 lingură

Ulei de măsline

3. Tăiați roșiile felii și așezați-le peste compoziția din forma de copt. Asezonați cu sare, piper și dați budinca la cuptorul încins la 180°C, pentru 15 minute. Scoateți budinca din cuptor, presărați-o cu cașcaval ras și băgați-o în cuptor pentru alte 5 minute.