Înghețată de cafea by Andreea Jugănaru

Ingrediente:
400,00 ml
Smântână lichidă 35%
3,00 lingurițe
Cafea instant
3,00 lingurițe
Îndulcitor eritritol-stevie / xilitol
1,00 praf
Sare
1,00 linguriță
Extract de vanilie
2,00 lingurițe
Extract de cafea
1. Într-un ibric puneți 200 ml smântână lichidă împreună cu îndulcitorul și sarea. Încălziți totul pe foc, apoi stingeți focul. Adaugați restul de smântână, răciți complet și dați la frigider pentru 2 ore.
2. Scoateți de la frigider, adăugați cele 2 lingurițe de cafea instant și extracturile. Amestecați pentru câteva secunde totul cu un blender vertical. La sfârșit adăugați ultima linguriță de cafea instant și amestecați ușor doar cât să se încorporeze.
3. Turnați în forme de înghețată. Dați la congelator 3-4 ore sau peste noapte.
*** Pont: pentru și mai multă aromă de cafea și pentru o textură intreresantă, puteți pune o linguriță de cafea măcinată.