Drob de miel

     Ingredientele principale pentru DROBUL DE MIEL sunt măruntaiele de miel (ficat, plămâni, inimă şi rinichi), verdeţuri (ceapă verde, pătrunjel), ouă (crude şi fierte). DROBUL DE MIEL este unul dintre cele mai apreciate mâncăruri tradiţionale, existând o serie de variaţii ale reţetei.

     În majoritatea variantelor se aşază ouă fierte în centrul acestuia.

Ingrediente:

1000,00 g

Organe de miel

2-3 bucăți

Ceapă

1,00 legătură

Pătrunjel

30,00 g

6 bucăți

Ouă

3 bucăți

Ouă fierte

0,25 linguriță

Boia de ardei dulce

0,50 linguriță

Sare

0,25 linguriță

Piper negru măcinat

1. Se călesc  măruntaiele de miel împreună cu ceapa, după ce s-au răcit se toacă prin mașina de tocat sau robot . Se adaugă verdeața tocată fin, ouale, sarea și piperul.

2. Compoziția astfel obținută se asează în tava de chec pe prapurul de miel, așezand în interior cele 3 oua fierte tare.

3. Dați tava în cuptorul preîncălzit pentru 30-40 de minute la temperatura de 200 °C. După ce s-a răcit se scoate din tavă și se asează pe un platou alături de decorul dorit.