top of page

Drob de ciuperci cu nuci by Andreea Jugănaru

Ingrediente:

500,00 g

Ciuperci brune

1,00 buc.

Ceapă albă

3,00 căței

Usturoi

Servesc

2,00 linguri

4 persoane

Făină de cocos

2,00 buc.

Morcovi

1,00 buc.

Ardei capia roșu

1. PuneÈ›i ciupercile într-un blender È™i pulsaÈ›i câteva secunde până obÈ›ineti bucaÈ›ele mici de mărimea bobului de mazare (puneÈ›i in blender cate 4-5 ciuperci odată ca sa le puteÈ›i blendui uniform). RepetaÈ›i operaÈ›iunea cu toate ciupercile. Dacă aveÈ›i timp, tocaÈ›i-le mărunt cu cuÈ›itul :).

​

2. Într-o tigaie adaugaÈ›i cele 2 linguriÈ›e de unt, cele 2 linguri de ulei de măsline. AdaugaÈ›i ceapa È™i usturoiul tocate mărunt, căliÈ›i la foc mic până ce se înmoaie, adaugaÈ›i ciupercile mărunÈ›ite. CăliÈ›i până ce toată apa din ciuperci scade. Stingeti focul È™i lăsaÈ›i să se răcească complet.

100,00 g

Nuci coapte (măcinate)

3,00 buc

Ouă

50,00 g

Cașcaval emmentaler (opțional)

2,00 lingurițe

Unt

2,00 linguri

Ulei de măsline

3. ÎncingeÈ›i cuptorul la 190 de grade Celsius, tapetaÈ›i o formă de chec cu hârtie de copt. AdăugaÈ›i restul de ingrediente È™i amestecaÈ›i până obÈ›ineti un amestec omogen. TurnaÈ›i compoziÈ›ia în formă. Pe deasupra presăraÈ›i restul de caÈ™caval emmentaler. DaÈ›i la cuptorul încins pentru 40-45 minute până ce obÈ›ineÈ›i pe deasupra o crustă aurie.

 

Serviti cald sau cel mai bine, rece!

bottom of page