Drob de ciuperci cu nuci by Andreea Jugănaru

Ingrediente:

500,00 g

Ciuperci brune

1,00 buc.

Ceapă albă

3,00 căței

Usturoi

Servesc

2,00 linguri

4 persoane

Făină de cocos

2,00 buc.

Morcovi

1,00 buc.

Ardei capia roșu

1. Puneți ciupercile într-un blender și pulsați câteva secunde până obțineti bucațele mici de mărimea bobului de mazare (puneți in blender cate 4-5 ciuperci odată ca sa le puteți blendui uniform). Repetați operațiunea cu toate ciupercile. Dacă aveți timp, tocați-le mărunt cu cuțitul :).

2. Într-o tigaie adaugați cele 2 lingurițe de unt, cele 2 linguri de ulei de măsline. Adaugați ceapa și usturoiul tocate mărunt, căliți la foc mic până ce se înmoaie, adaugați ciupercile mărunțite. Căliți până ce toată apa din ciuperci scade. Stingeti focul și lăsați să se răcească complet.

100,00 g

Nuci coapte (măcinate)

3,00 buc

Ouă

50,00 g

Cașcaval emmentaler (opțional)

2,00 lingurițe

Unt

2,00 linguri

Ulei de măsline

3. Încingeți cuptorul la 190 de grade Celsius, tapetați o formă de chec cu hârtie de copt. Adăugați restul de ingrediente și amestecați până obțineti un amestec omogen. Turnați compoziția în formă. Pe deasupra presărați restul de cașcaval emmentaler. Dați la cuptorul încins pentru 40-45 minute până ce obțineți pe deasupra o crustă aurie.

 

Serviti cald sau cel mai bine, rece!