Drob de ciuperci cu nuci by Andreea Jugănaru
Ingrediente:
500,00 g
Ciuperci brune
1,00 buc.
Ceapă albă
3,00 căței
Usturoi
Servesc
2,00 linguri
4 persoane
Făină de cocos
2,00 buc.
Morcovi
1,00 buc.
Ardei capia roșu
1. PuneÈ›i ciupercile într-un blender È™i pulsaÈ›i câteva secunde până obÈ›ineti bucaÈ›ele mici de mărimea bobului de mazare (puneÈ›i in blender cate 4-5 ciuperci odată ca sa le puteÈ›i blendui uniform). RepetaÈ›i operaÈ›iunea cu toate ciupercile. Dacă aveÈ›i timp, tocaÈ›i-le mărunt cu cuÈ›itul :).
​
2. Într-o tigaie adaugaÈ›i cele 2 linguriÈ›e de unt, cele 2 linguri de ulei de măsline. AdaugaÈ›i ceapa È™i usturoiul tocate mărunt, căliÈ›i la foc mic până ce se înmoaie, adaugaÈ›i ciupercile mărunÈ›ite. CăliÈ›i până ce toată apa din ciuperci scade. Stingeti focul È™i lăsaÈ›i să se răcească complet.
100,00 g
Nuci coapte (măcinate)
3,00 buc
Ouă
50,00 g
Cașcaval emmentaler (opțional)
2,00 lingurițe
Unt
2,00 linguri
Ulei de măsline
3. ÎncingeÈ›i cuptorul la 190 de grade Celsius, tapetaÈ›i o formă de chec cu hârtie de copt. AdăugaÈ›i restul de ingrediente È™i amestecaÈ›i până obÈ›ineti un amestec omogen. TurnaÈ›i compoziÈ›ia în formă. Pe deasupra presăraÈ›i restul de caÈ™caval emmentaler. DaÈ›i la cuptorul încins pentru 40-45 minute până ce obÈ›ineÈ›i pe deasupra o crustă aurie.
Serviti cald sau cel mai bine, rece!