top of page

Supe / Ciorbe

Ciorbă din ciuperci pleurotus

Ingrediente:

500,00 g

Ciuperci pleurotus

200,00 g

Bacon

2,00 buc.

Ceapă

3,00 linguri

Ulei de măsline / palmier

1/2 lingură

Sare

1. Într-o oală încăpătoare pentru supă puneÈ›i la călit în ea mai întâi ceapa tocată È™i baconul tăiat în cubuleÈ›e, în foarte puÈ›in ulei. Apoi adăugaÈ›i ciupercile tăiate fâÈ™ii È™i asezonaÈ›i totul cu sare È™i piper. Ciupercile vor lăsa apă la călit.

​

2. AdăugaÈ›i È™i ardeiul roÈ™u tăiat în cubuleÈ›e È™i mai sotaÈ›i totul câteva minute. Apoi stingeÈ›i totul cu 2 l de apă fierbinte È™i puneÈ›i È™i cimbrul uscat, amestecaÈ›i È™i aduceÈ›i totul la fierbere, lăsaÈ›i să fiarbă 20 de minute.

​

3. Într-o tigaie mică puneÈ›i la călit morcovul ras fin, la foc mic, amestecând constant. AdăugaÈ›i morcovul călit în ciorbă È™i lăsaÈ›i să fiarbă acolo 5 minute. LuaÈ›i oala de pe foc È™i pregătiÈ›i liezonul.

0,50 linguriță

1/2 linguriță

Pătrunjel

Piper negru măcinat

0,50 linguriță

1/2 linguriță

Sare / Piper

Cimbru uscat

1,00 buc.

Ardei gras roșu

1,00 buc.

Morcov

după gust

4,00 buc.

Sare / Piper

Gălbenuș de ou

-

300,00 g

Pătrunjel

Smântână

4. Într-un bol încăpător amestecaÈ›i 4 gălbenuÈ™uri cu smântâna. Ca să nu se taie liezonul, acesta trebuie temperat. AdăugaÈ›i un polonic de ciorbă fierbinte peste amestecul de smântână cu gălbenuÈ™ È™i amestecaÈ›i bine cu telul. Deja e călduță compozitia È™i mai adăugaÈ›i încă un polonic È™i iar amestecaÈ›i bine.

​

5. Apoi turnaÈ›i compoziÈ›ia în oala cu ciorbă È™i amestecaÈ›i viguros cu telul în ea. Ciorba falsă de burtă nu se mai pune pe foc. Fiind fierbinte, gălbenuÈ™urile se gătesc de la căldura ei. Ouăle se gătesc la 70°C, iar ciorba are bine peste 80°C. ServiÈ›i ciorba imediat, fierbinte cu pătrunjel verde tocat.

bottom of page