top of page
Chifteluțe vegetale by Cătălina Mormogeac
O rețetă neobișnuită de chifteluțe.
Ingrediente:
2,00 bucăți
Dovlecei
3,00 bucăți
Morcov
3,00 fire
Ceapă verde
30,00 g
1,00 bucată
Ouă
1,00 lingură
TărâÈ›e psylium
după gust
Sare / Piper
1. Se dau prin răzătoarea mică dovleceii și morcovii. Se sărează și se lasa 2-3 minute pentru a ieși apa din ei. Se scurge apa, se toacă foarte fin ceapa.
după gust
Usturoi
2.Într-un bol amestecaÈ›i toate ingredientele, adaugaÈ›i oul È™i lingura de tăraÈ›e de psylium. Potrivim de sare si piper, adaugăm È™i un praf de usturoi sau usturoi pisat (dupa gust).
​
3. Formăm chifteluțele in formă de parjoale (plate) și le putem prăji in untură / ulei de palmier sau se pot pune și in cuptorul incalzit la 180 de grade pană se rumenesc frumos.
bottom of page