Rețete fără lactate 

Chifteluțe vegetale by Cătălina Mormogeac

O rețetă neobișnuită de chifteluțe.

Ingrediente:

2,00 bucăți

Dovlecei

3,00 bucăți

Morcov

3,00 fire

Ceapă verde

30,00 g

1,00 bucată

Ouă

1,00 lingură

Tărâțe psylium

după gust

Sare / Piper

1. Se dau prin răzătoarea mică dovleceii și morcovii. Se sărează și se lasa 2-3 minute pentru a ieși apa din ei. Se scurge apa, se toacă foarte fin ceapa.

după gust

Usturoi

2.Într-un bol amestecați toate ingredientele, adaugați oul și lingura de tărațe de psylium. Potrivim de sare si piper, adaugăm și un praf de usturoi sau usturoi pisat (dupa gust).

3. Formăm chifteluțele in formă de parjoale (plate) și le putem prăji in untură / ulei de palmier sau se pot pune și in cuptorul incalzit la 180 de grade pană se rumenesc frumos.