top of page

Chec super pufos cu cacao

Ingrediente:

200,00 g

Făină de migdale

5,00 bucăți

Ouă

100,00 g

Eritritol-Stevie / Xilitol

2,00 linguri

Cacao

1,00 linguriță

Praf de copt

60 ml

Ulei de cocos

1. Se separă cele 5 ouă.
2. Albusurile se pun intr-un bol impreună cu praful de sare și se bat bine.
3. După ce s-a format spuma se adaugă indulcitorul și se bat in continuare pană cand amestecul devine sticlos.
4. Separat se amestecă (cu o lingură) galbenușurile cu uleiul de cocos.
5. Amestecul de galbenuș se incorporează in albușuri folosind o spatulă. Amestecare de sus in jos, pentru a nu pierde din aerul acumulat in amestecul de albușuri.
6. Intr-un bol se cantărește făina de migdale și peste ea se adaugă praful de copt și se amestecă ușor.
7. Se adaugă treptat (in ploaie) amestecul (faina de migdale + praf de copt) peste albușuri și se amestecă de sus in jos.
8. Din amestecul format se pune intr–un bol separat aproximativ 1/3 din compoziție. Peste ea se adaugă cacao și se amestecă ușor.
9. Intr-o tavă se pune amestecul de chec și peste el se așează amestecul cu cacao, iar cu o linguriță / furculiță se amestecă ușor pentru a le omogeniza.(Se poate așeza și in straturi succesive).
10. Tava se dă la cuptor pentru aproximativ 40 min și 180 grade. Se testează cu scobitoarea dacă checul este copt.

11. Poftă bună!

bottom of page