top of page

Budincă de dovleac copt by Andreea Jugănaru

Ingrediente:

Budinca de dovleac copt 2_edited.jpg

300,00 g

Dovleac copt

2,00 buc

Ouă

70,00 ml

Smântână lichidă

3,00 linguri

Îndulcitor

50,00 g

Scorțișoară pudră

100,00 g

Vanilie

1,00 lingură

Nucșoară pudră

2,00 linguri

Ienibahar pudră

după gust

Sare

Se pasează dovleacul copt, se adaugă restul de ingrediente. Se toarnă compoziÈ›ia într-un vas pentru cuptor sau în vase ramekine mici.

Vasul sau vasele cu compozitia se pun în alt vas cu apă È™i se dau la cuptorul încins la 180 grade Celsius pentru 20-25 minute. (e ca È™i cum coaceÈ›i crema de zahăr ars).

ScoateÈ›i vasele de la cuptor, lăsaÈ›i să se răcească, apoi daÈ›i la frigider. Se consumă rece.

​

Pentru topping:

​

Într-un vas amestecaÈ›i ingredientele cu untul rece până obÈ›ineti o compoziÈ›ie sfărâmicioasă. PuneÈ›i compoziÈ›ia într-o tavă È™i daÈ›i la cuptorul încins la 180 grade Celsius până se rumeneÈ™te. ScoateÈ›i din cuptor, lăsaÈ›i să se răcească complet. PresăraÈ›i topping-ul crocant peste budincă înainte să serviÈ›i.

Topping:

200,00 g

Făină de migdale

1,00 lingură

Psyllium

1,00 lingură

Făină low carb

2,00 linguri

Îndulcitor

70,00 g

Unt (rece)

-

Nuci / Migdale (tocate)

100,00 g

Vanilie

-

Condimentele ca mai sus

bottom of page